top of page

Wij installeren meer dan 500 roltrappen en hellingbanen per jaar...

Langste Roltrap in Nederland door Mulder Montage Geplaatst

Mei 15, 2015

Mulder Montage heeft de afgelopen week de langste roltrap van Nederland gemonteerd. Deze roltrap is geplaatst op station Vijzelgracht, een nieuw station van het Amsterdamse NZL project. De roltrap heeft een lengte van 47 meter, en is in 4 delen gemonteerd. De opvoerhoogte van de roltrap is 19,57 meter. Van de montage is een "timelapse" gemaakt, welke u hier kunt bekijken.

Publicatie in "Stedenbouw" Magazine

November 10, 2014

Beknelling in liften en roltrappen

definitief verleden tijd

 

Van de (tijdelijke) opslag en het transport tot de montage, revisering en/of inbedrijfstelling en levering van onderdelen. Mulder Montage biedt al meer dan veertig jaar een complete dienstverlening voor fabrikanten en exploitanten van roltrappen en rolpaden.

 

De afgelopen vijftien jaar heeft het bedrijf tientallen metro-, station- en vliegveldprojecten gerealiseerd en is Mulder Montage betrokken bij diverse prestigieuze projecten binnen en buiten Europa. In eigen land is het bedrijf betrokken bij bijvoorbeeld de montage van de roltrappen van de Noord/Zuidlijn. “Daarnaast vervangen wij op Schiphol, die op dit moment vernieuwt, de oude roltrappen en rolpaden”, vertelt Johan Sevenants, technische manager bij Mulder Montage.

 

Naast bovengenoemde dienstverlening is Mulder Montage gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve producten voor roltrappen en rolpaden. “Behalve verschillende veiligheidsoplossingen kun je hierbij denken aan antislip toepassingen op rolpaden”, vertelt Sevenants. Een vrij recent product is Lightspeed, een intelligent detectiesysteem met een keur aan mogelijkheden voor onder andere roltrappen en rolpaden. “Lightspeed is een optisch detectiesysteem. Wanneer er iets tussen de balustradesokkel en een trede of tussen de treden bekneld raakt, wordt de installatie direct gestopt. Het systeem is zeer nauwkeurig en betrouwbaar en kan al bij een minimale detectie van 0,01 mm in werking treden.” Er wordt gebruikgemaakt van een gepatenteerd systeem, vertelt hij, waarbij licht door een kunststof kabel wordt gestuurd. “Deze kabel doet dienst als optische geleider. Aan het eind van de kabel wordt het licht ontvangen en vergeleken met het signaal wat aan het begin is verstuurd. In geval van vervorming wordt de roltrap/het rolpad onmiddellijk gestopt.”

 

In navolging van Lightspeed voor roltrappen, heeft Mulder Montage een oplossing bedacht voor liften. “De gelieerde onderneming Lightspeed Lift Solutions BV biedt een oplossing om beknelling van bijvoorbeeld kinderhandjes tegen te gaan”, aldus Sevenants. “Kinderen kijken graag door de glazen deuren van de lift en zetten daarbij vaak hun handen op het glas. Omdat het glas stroef is, kan het gebeuren dat, wanneer de liftdeuren opengaan, hun handjes worden meegetrokken.” Het Lightspeed systeem wordt volgens hem aangebracht in de deurpost van de lift en kan zowel in nieuwe als in bestaande liften worden toegepast. “Het systeem biedt mogelijkheden om de liftdeuren langzamer te openen of zelfs te stoppen tijdens het opengaan, wanneer het lichtsignaal vervormd is.” Voor meer informatie, www.muldermontage.com en www.llsolutions.nl

Trust the Cloud

September 15, 2014

Trust the Cloud op UNSEEN internationale foto beurs.

Ontworpen door Phanta Visual in samenwerking met Mulder Montage, Publi-Air, Studio Stomp en de Hogeschool van Amsterdam.

 

Het kunstwerk tovert een mooie ervaring om tot een digitaal moment. Nadat de roltrap u enkele meters omhoog meeneemt, wordt de bezoeker verzocht om een sprong in een opblaasbare wolk van licht te nemen. De sprong, welke gefotografeerd wordt, en wordt geupload in "the cloud", zal voor een bepaalde tijd te zien zijn voordat deze verdwijnt, net zoals de daad zelf. Met het project hoopt Phanta Visual de "cloud" tastbaar te maken, zelfs voor een klein moment. Het kunstwerk kan door iedereen ervaren en gewaardeerd worden.

 

Voor meer informatie kunt u deze brochere lezen of meteen naar de invitatie gaan voor uw entree ticket.

 

We zullen het kunstwerk openen op 17 september 2014.

Interlift 2013

November 14, 2013

Van 15 t/m 18 oktober hebben wij deelgenomen aan de Interlift 2013 in Augsburg, Duitsland. We willen u graag bedanken voor uw tijd en interesse in onze diensten en producten.

 

Mulder Montage is exposant van de Interlift, Augsburg in Duitsland

Oktober 15, 2013

We zullen deelnemen aan de Interlift 2013 in Augsburg, Duitsland.

Bij deze wordt u uitgenodigd om langs te komen zodat we kunnen laten zien wat we te bieden hebben op het gebied van roltrappen en rolpaden.

 

Onze stand: Hal 1, 1103

 

www.interlift.de

De nieuwe website van Mulder Montage

Oktober 1, 2013

Vanwege alle ontwikkelingen op het gebied van diensten en producten hebben we besloten om de website te vernieuwen en onze klanten met meer efficiency en gemak te informeren. 

We hebben onze brochures en assortiment geactualiseerd.

Please reload

bottom of page